ПОЛІТИКА

«Шрами війни глибокі, і наш моральний обов'язок – забезпечити, щоб процес зцілення був у центрі нашого порядку денного з ЄС»

5 грудня у стінах Європейського Парламенту відбувся захід, в рамках якого Група соціал-демократів запросила до обговорення представників балканських країн, Молдови, Грузії та України щодо важливості прогресивного порядку денного у процесі розширення ЄС.
У своєму зверненні до депутатів Європейського Парламенту та інших учасників зібрання Богдан Ференс, засновник СД Платформи, наголосив на винятковій важливості інтеграції прогресивних реформ у процесі набуття повноправного членства України в ЄС.
Він також зазначив, що:
Вступаючи на шлях членства в ЄС, вкрай важливо, щоб ми залишалися непохитними у своєму прагненні приділяти пріоритетну увагу потребам тих, хто найбільше постраждав, особливо людей, які переживають жахливі наслідки російської війни. Наше бачення процесу вступу виходить за межі простих бюрократичних процедур. Це має бути трасформуюча подорож, яка принесе позитивні зміни у життя військових, ветеранів, рятувальників, медиків, освітян, водіїв та усіх інших, хто сьогодні виборює право на свободу.
Шрами війни глибокі, і наш моральний обов'язок – забезпечити, щоб процес зцілення був у центрі нашого порядку денного. Вирішення соціально-економічних проблем, з якими стикаються найуразливіші верстви нашого суспільства, має першорядне значення. Ми повинні надати їм підтримку та можливості, необхідні для відновлення їхнього життя, приділяючи особливу увагу інвестиціям у освіту, охорону здоров'я та соціальне забезпечення. Це закладає основу більш справедливого і рівноправного суспільства.
Щоб успішно інтегрувати прогресивний порядок денний, ми маємо приділити пріоритетну увагу зміцненню інституційного потенціалу. Надійні інститути є основою функціонуючої демократії та процвітаючого суспільства. Реформи, які зміцнюють верховенство права, прозорість та підзвітність, мають бути пріоритетними. Це не лише сприяє ефективному врядуванню, а й зміцнює довіру наших громадян до демократичного процесу, закладаючи основу для життєстійкості та сталості.
Група соціал-демократів у ЄП може відіграти ключову роль у цьому процесі трансформації нашої країни. Цінності соціальної справедливості, солідарності та рівності, що лежать в основі Групи, глибоко резонують із сподіваннями українського народу. Ми закликаємо діючих євродепутатів та майбутнє скликання Європейського Парламенту активно підтримувати Україну на цьому шляху.
Разом ми можемо виступати як спрямовуюча сила, відстоюючи політику, що відповідає нашим спільним цінностям, і забезпечуючи, щоб процес вступу залишався орієнтованим на потреби більшості, а не заможної меншості. Співпраця відіграє важливу роль у формуванні політики, яка враховує конкретні потреби нашої країни та сприяє забезпеченню інклюзивності.
Прагнучи до членства в ЄС, не забуваймо про важливість ефективної координації. Необхідно забезпечити цілісний та раціоналізований підхід до процесу вступу. Разом ми зможемо подолати складнощі, можливі виклики та побудувати сильнішу та єдину Європу.
Інтеграція прогресивної програми у процесі вступу України до ЄС – це не просто політичний вибір. Це моральний імператив. Давайте працювати разом – Група соціал-демократів у ЄП, СД Платформа, усі українці та ширша європейська спільнота – щоб гарантувати, що наш шлях до членства в ЄС буде підкріплюватись солідарністю, стійкістю та відданістю побудові кращого майбутнього для всіх.
06.12.2023
Did you like this article?

© СД Платформа 2012 – 2024
Сайт розроблено силами активістів