ПОЛІТИКА

Маніфест «Разом за міцну Європу»

28 січня на з'їзді Соціал-демократичної партії Німеччини було прийнято програму на червневі європейські вибори «Разом за міцну Європу».

Німецькі соціал-демократи ставлять у пріоритет боротьбу з ультраправими, посилення єдиної європейської оборонної політики, активні внутршні реформи ЄС, підтримку євроінтеграції України, Молдови та Грузії.

СД Платформа підтримує заявленні цілі, та бажає успіху на виборах нашим німецьким друзям.

I. ВСТУП

Колись вороги – тепер союзники. 450 млн. громадян у своїй різноманітності. Європейський Союз є основою безпеки, миру та процвітання для людей на нашому континенті.

Сильна Європа – центр нашої політики і основа нашої безпеки в умовах агресивної війни Росії на нашому континенті. Кожен, хто атакує Європу і ставить під сумнів нашу єдність ззовні чи зсередини – ставить під сумнів наше співіснування.

СПД приймає відповідальність за майбутнє Європи як партія, яка обіймає посаду канцлера Німеччини.
Що робить Європу сильною?

Соціал-демократичне управління кризами об'єднало Європу там, де раніше консерватори її розділяли. Під час пандемії коронавірусу ми були ефективні завдяки транскордонній співпраці та найбільшому фонду відновлення. Разом ми рішуче відреагували на російську агресію і підтримали Україну політично, економічно та військово.

Європа сильна, коли в ній панує мир і люди можуть жити разом у безпеці. Жодна дитина, народжена сьогодні в Європейському Союзі, ніколи не має знати війни. Ми продовжуємо зосереджуватися на примиренні та демократії, використовуючи всі дипломатичні засоби. Водночас ми зміцнюємо нашу оборону та військову співпрацю і послідовно працюємо на політичному рівні над розширенням Європи.

Європа сильна, коли її демократію поважають і захищають проти ворогів зсередини і ззовні. Нам потрібно зміцнити верховенство права і розширити нашу демократію.

Європа буде сильною, коли захист клімату буде успішним і одночасно будуть створені нові робочі місця. Єдиний справедливо організований ринок є основою процвітання і переваг для працівників.

Європа сильна, коли люди живуть гідне життя, мають соціальну справедливість, розподіл витрат і можливостей у процесі переходу до енергетики та мобільності. Люди з низькими доходами житимуть добре і отримуватимуть вигоду від захисту клімату.

Європа сильна, коли найсвітліші уми і найпрацьовитіші руки бачитимуть тут свій дім і майбутнє. Нам потрібне сучасне імміграційне законодавство, порядок та людяність на зовнішніх кордонах.
Принципи сильної Європи:

  1. Європа майбутнього, яку ми створюємо – єдиний ринок, боротьба зі зміною клімату, але збереження і примноження робочих місць і сприятливих умов для ведення бізнесу. Європа займе лідерство в глобальній конкуренції.
  2. Європа має бути єдиним голосом і сильним партнером на глобальній арені задля зміцнення порядку, заснованого на правилах, і проведення міжнародних кампаній за мир і проти нерівності
  3. Європа заснована на повазі і справедливості. Ми будемо захищати наші принципи, бо популісти і єврофіли ведуть до соціального і культурного зубожіння суспільства.
Що важливо на європейських виборах 2024 року?

Вибори 2024 – це вибори, де народи визначатимуть свій шлях уперед. Ми рішуче виступаємо проти відновленого правого популізму і національного егоїзму, які ставлять під загрозу всі наші досягнення.
II. ЄВРОПА МАЙБУТНЬОГО

Кліматично нейтральна. Економічно сильна. Захист клімату має бути успішним, оскільки він є основою для забезпечення майбутніх поколінь гідними засобами до існування.
Європа – промисловий центр. Інвестування в кліматично нейтральні технології майбутнього, в надійне енергопостачання, інфраструктуру та інновації, відновлювальні джерела енергії. Це стане двигуном створення робочих місць і закладе основи для наступного десятиліття економічного зростання і процвітання. Національна та європейська кліматична й економічна політика повинні йти пліч-о-пліч.

Єдиний європейський ринок має бути справедливим, а інвестиції мають спрямовуватися у стійкі виробничі процеси. Цілі сталого розвитку Організації Об'єднаних Націй мають центральне значення в цьому відношенні.
Захист внутрішнього ринку від недобросовісної конкуренції
Стримування зростання цін, обмеження інфляції

Кваліфікована робоча сила для Європи
Просування інноваційного потенціалу суспільства – співпраця, спільні проекти, спільне фінансування в галузях як чисті технології, квантові обчислення та штучний інтелект

Збереження ресурсів у європейській циркулярній економіці
Безпечні міжнародні енергетичні відносини
Доступні ціни на енергію.
Енергоефективне життя

Соціальний клімат та захист навколишнього середовища. Соціальна зелена угода. Кліматична нейтральність – багатосторонні зобов'язання. Послідовний захист природи. Стале сільське господарство.

Цифровізація для людей. Захист і конфіденційність в цифровому просторі. Боротьба з дезінформацією та сприяння демократії. Цифровий суверенітет. Моделі ШІ з європейськими цінностями. Відкритий і вільний інтернет.

Європа – союз мобільності. Спільні залізничні лінії. Європейські потяги як альтернатива літакам. Чиста мобільність. Європейський квиток на громадський транспорт по всій Європі.

Фінансування майбутнього. Пакт про стабільність та зростання.
III. СИЛЬНА ЄВРОПА У СВІТІ

Ми виступаємо за внутрішні реформи, реформовані інституції та більш економні процеси прийняття рішень. Розширення і реформи повинні йти пліч-о-пліч. Ми повинні ще більше шукати точки дотику між країнами-членами і говорити одним голосом у світі. ми будемо ставитися до країн Глобального Півдня як до рівних партнерів і працюватимемо над тим, щоб завжди враховувати феміністичну перспективу. Ми хочемо, щоб міграційна політика та політика щодо біженців ґрунтувалася на солідарності, яка поєднує людяність і порядок.

За мирну Європу. Посилення європейської складової в НАТО. Спільна протиповітряна оборона – Небесний щит. Спільна політика безпеки та оборони. Єдиний європейський оборонний ринок.

Розширення ЄС – прискорення вступу країн Зх Балкан. Вступ України та Молдови, Грузії.
IV. ЄВРОПА ПОВАГИ

Курс на Європейський союз, який міцно тримається разом на основі спільних цінностей: свободи, демократії, миру та справедливості. Усі країни-члени Європейського Союзу рівні – незалежно від розміру, економічної потужності чи військової сили.
  1. Забезпечення гідної роботи, що може бути реалізовано за допомогою посилення соціальних прав, справедливої оплати для всіх, цифрового дивіденду, захисту працівників від експлуатації, закону про ланцюги поставок, посилення прав працівників, зміцнення соціального партнерства та якісної освітньої підготовки
  2. Гарантувати соціальне забезпечення, що включає в себе впровадження загальних стандартів для базових систем безпеки, захист від дитячої бідності, запровадження європейської картки інвалідності, подолання безпритульності та доступ до житла
  3. Доступ до якісної медичної допомоги: профілактичні заходи, справедливі ціни на ліки, забезпечення транскордонного лікування, посилення догляду та боротьби з резистентністю до ліків
  4. Забезпечення недискримінаційного суспільства за допомогою прийняття Хартії ЄС з прав жінок, оновлення європейських стратегій рівності, економічної незалежності жінок, їх залучення на керівні посади, податкової рівності. Крім того, необхідні запобігання насильству над жінками, захист від торгівлі людьми та експлуатації, рівність в європейських інституціях, захист прав квір людей, національних меншин та протидія дискримінації за віком
  5. Захист безпеки та свободи, а саме: забезпечення свободи ЗМІ, посилення Європейської прокуратури, сприяння арешту активів, розширення європейського цивільного захисту та посилення кризових компетенцій, посилення європейського захисту прав споживачів, декриміналізація канабісу
V. ВИСНОВОК

Як соціал-демократи, ми об'єднані впевненістю в тому, що ми, європейці, можемо побудувати краще майбутнє лише разом. Необхідна реорганізація нашої економіки, хороші робочі місця для майбутнього, захист клімату та підтримка багатьох – СДПН об'єднує все це разом.
08.02.2024
Did you like this article?

© СД Платформа 2012 – 2024
Сайт розроблено силами активістів